Szűrés

A(z) UMTS kulcsszót tartalmazó cikkek

A mobil-szélessávval való elégedetlenség a szolgáltatóváltás egyik legfőbb oka

2012. március 19. -

Egy átfogó, a mobilfelhasználók szokásaira és főbb igényeire vonatkozó globális felmérés rámutatott, hogy azok az előfizetők váltanak leggyakrabban szolgáltatót, akik gyakran használják a mobil-szélessávú szolgáltatásokat. A több mint 16 000 megkérdezett mobilfelhasználó közül 40% bizonyult a fejlett szolgáltatások gyakori használójának, és ezeknek több mint fele váltott szolgáltatót az elmúlt években, 40%-uk pedig szolgáltatót készül váltani a következő 12 hónapban.

Kulcsszavak: UMTS, mobil internet
Tovább

Elindult a 4G/LTE mobilinternet szolgáltatás a T-Mobile-nál

2012. január 2. -

Január 1-jén a T-Mobile - az országban elsőként - elindította az első 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatását. A szolgáltatás Budapest 10 kerületének nagy részén vált elérhetővé LTE-képes eszközzel, valamint Net&Roll 4G mobilinternet csomag igénybevételével, melyre a T-Mobile most promóciósan havidíj kedvezményt biztosít. Lezárult a három hónapos kiterjesztett hálózati tesztelés, amelyben több száz lakossági, kkv és nagyvállalati ügyfél, valamint munkatárs vett részt.  A hálózatfejlesztés 2012-ben is intenzív ütemben folytatódik, hogy egyre többen élvezhessék a valódi mobil szélessáv előnyeit.

Kulcsszavak: UMTS, LTE, T-mobile-hu
Tovább

Hipernet országszerte – idő előtt elkészült a Telenor új hálózata

2011. december 12. -

A Telenor Magyarország jóval a kitűzött határidő előtt sikeresen befejezte az új generációs mobilhálózatának kiépítését. Ennek köszönhetően Budapest és a Dunántúl után Kelet-Magyarországon is befejeződött a hálózatfejlesztés, így a Telenor Hipernet jelenleg a legkiterjedtebb és legnagyobb elméleti letöltési sebességet kínáló mobilinternet hálózat Magyarországon.

Tovább

Már a teljes Dunántúlt lefedi a Telenor Hipernet

2011. november 18. -

A Telenor Hipernet szolgáltatása a mai naptól Budapest után már a Dunántúl egész területén is biztosítja a 42 Mbps-os maximális letöltési sebességet a Telenor 3G szolgáltatása által lefedett településeken. A budapesti közel 800 állomás cseréje után, most további 415 bázisállomás cseréjével és 42 újonnan telepített bázisállomással a Telenor elérhetővé tette a hipergyors mobilinternetet a teljes nyugati régióban. A hálózatfejlesztési munkálatokat a vállalat már Kelet-Magyarországon is elkezdte.

Kulcsszavak: Telenor-hu, UMTS, LTE
Tovább