Tűéles kijelzővel szerelt csúcsmodellen dolgozik az Oppo

Farkas Norman - 2012. szeptember 10.
A kínai székhelyű gyártó egy 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású, 441ppi-s érintőképernyővel szerelt okostelefon-tablet hibridet dob piacra, melynek lelke egy négymagos Snapdragon S4 Pro processzor, fedélzetén pedig az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Emlékszel az Oppo Finder nevű mobilra, melyet a világ legvékonyabb okostelefonjaként ismerhettünk meg? Nos, úgy tűnik, hogy a kütyü gyártója a karcsúsági rekord megdöntése után úgy döntött, hogy beszáll a csúcsmobilok frontján zajló harcba egy újdonsággal, mely nem is annyira mobiltelefon, hanem inkább egy phablet (okostelefon-tablet hibrid).

Az Oppo versenyzője egyelőre csak prototípus formájában létezik, s a hasonló paraméterekkel bíró Find5 X990 utódjaként szintén Find5 néven kerülhet piacra, ám más azonosítóval.

Az elnevezés nem véletlen, ugyanis a lenti képen megcsodálható jövevény előlapján egy 5 hüvelykes érintőképernyő feszít, melynek felbontása 1920 x 1080 pixeles. Ez azt jelenti, hogy a panel 441ppi-s, tehát pixelsűrűsége még az iPhone-ét (326ppi) is jócskán túlszárnyalja, sőt a legélesebb kijelzővel szerelt mobil lesz a piacon.

A Find5 egyéb téren sem minősül gyenge készüléknek: meghajtásáról egy négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processzor gondoskodik, fedélzetén pedig a legfrissebb Android operációs rendszer - a 4.1 Jelly Bean - szaladgál.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Jelly Bean, Oppo
Vissza