Fém köntösbe öltözik a Galaxy S széria?

Czipperer Dia - 2014. augusztus 21.

A Sina.com Samsung beszállítói forrásokra hivatkozva szellőztette meg a napokban, hogy a Galaxy S széria legújabb tagja teljes fémborítást kap. A Galaxy S6-ot csak jövőre várják, de a Samsung irányváltásának köszönhetően már most sokan tudni vélik, hogy milyen köntösbe bújtatják a csúcsmobilt.

A Samsung néhány hete jelentette be, hogy koncepciót vált az okostelefonok dizájnja kapcsán. Akkori ígéretük szerint hamarosan egy új készüléket mutatnak be, amely már új borítást kap. Ez meg is történt, a Galaxy Alpha személyében. Igaz, nem teljesen fém burkolatot kapott a készülék, csupán a keretet öleli körbe a metál köntös. 

Ez lesz valószínűleg a helyzet a Galaxy Note 4 esetében is, melyet az idei IFA szakkiállításon leplezhetnek le. A kiszivárgott képek tanúsága szerint a bőrhatású műanyag hátlaphoz fém káva társul majd, tehát szintén fémvázas kialakítást kap a mobil.

Úgy tűnik tehát, hogy a Samsung valóban tartja magát elképzeléseihez, és a jövőben akár majd teljes fémburkolatú mobilok is feltűnnek a színen. Sokan már most tudni vélik, hogy az S széria újabb tagja, az S6 már teljes fém pompában debütálhat. Tény, hogy az Alpha után ez lenne a leglogikusabb lépés a Samsungtól.

A piaci verseny is ezt az irányt várja el a dél-koreai gyártótól, így a néhány hete bejelentett dizájnváltásnak már éppen ideje volt. A teljes fémburkolat igaz, még várat magára, azonban a Xiaomival kapcsolatos pletykák szerint, a kínai gyártó már javában dolgozik a fém köntösű telefonon. Így, ha a Samsung tartani akarja az így is szoros versenyt (lásd: Kínában a Samsung fölé kerekedett a Xiaomi) , akkor nemcsak lépést kell tartania az aktuális trendekkel, hanem nem ártana egy lépéssel a versenytársak előtt haladnia.

 

 

Forrás: IBTimes.co.uk

Vissza