A Galaxy Alphában debütált a Gorilla Glass 4

Farkas Norman - 2014. december 10.

A Samsung már akkor alkalmazta fémes Galaxy Alpha mobiljában a Corning újgenerációs üvegét, amikor azt még be sem mutatták a nagyközönségnek. A leejtést igen jól viselő, ugyanakkor elődeinél karcsúbb Gorilla Glass 4 a Galaxy Note 4-ból sem maradt ki.

A Corning novemberben mutatta be a Gorilla Glass legújabb, negyedik generációjáról, amely a tesztek szerint 80%-ban képes túlélni az egy méteres magasságból való zuhanást, illetve az utána következő becsapódást (tesztvideó a cikk végén). A strapabíró üvegről most kiderült, hogy már több piacon lévő készülék ellenálló képességét erősíti, konkrétan két Samsung modellben vetették be.

 

 

Samsung Galaxy Alpha

 

A dél-koreai gyártó igen szoros kapcsolatban lehet a Corninggal, legalábbis erre utal, hogy a Gorilla Glass 4-et már az augusztusban piacra dobott Galaxy Alphában alkalmazták. A 4,7 hüvelykes HD kijelzővel, nyolcmagos processzorral, 2GB RAM-mal és 12 megapixeles kamerával bíró mobil fém burkolata kifejezetten harmonizál az elődeinél karcsúbb (csupán 0,4mm), mégis jóval ellenállóbb üveggel.

A Galaxy Alpha mellett a Samsung legújabb phablet-zászlóshajójában, a szeptemberben leleplezett Galaxy Note 4-ben találkozhatunk a Corning friss termékével.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza