Újabb QWERTY-s Facebook mobil érkezik - Motorola Motokey Social

Farkas Norman - 2011. november 8.

Az amerikai gyártó bemutatta legújabb, a népszerű közösségi oldal elérésére és használatára kiélezett készülékét, mely ugyan nem nevezhető technológiai csodának, a célnak tökéletesen megfelel.

A HTC Cha-Cha és Salsa megjelenése után várható volt, hogy más gyártók is előrukkolnak egy-egy hasonló megoldással, hiszen a közösségi hálók igen nagy figyelmet kapnak napjainkban, s ezt miért ne próbálnák kihasználni a mobilgyártók? Bár nem okostelefon, a Motokey Social a megszállott Facebook használók minden igényét kielégítheti: 2,4 hüvelykes, 320 x 250 pixel felbontású, kapacitív TFT érintőképernyője kényelmesen használható, a szövegbevitel könnyedsége érdekében egy 5 soros QWERTY gombsor is helyet kapott a masinában, így gyerekjáték egy-egy post megírása. A 128MB ROM és 64MB RAM nem hangzik túl bíztatóan, de mivel a kütyü rendszere nem követel meg bivalyerős hardvert, így biztosan nem lesznek gondok a gördülékeny működéssel.

A készülék nem domborít nagyot képalkotás terén, mivel csak egy 3,2 megapixeles, fix fókuszos kamera került bele, melyet sajnos LED villanó sem segít gyenge fényviszonyok között. A zene szerelmesei örülhetnek, mert a szabványos 3,5mm-es jack csatlakozónak köszönhetően saját, jó minőségű fülesükkel is élvezhetik a Motokey-ből áramló zenét. A  105,5 x 60 x 9,9 milliméteres és 87 grammos készülékből nem maradt ki a microSD kártyával való bővíthetőség, az FM rádió, a Bluetooth, sőt a WLAN támogatás sem. A telefon 910mAh teljesítményű akkumulátorát szabványos microUSB csatlakozóján keresztül tölthetjük fel.

A Motorola Motokey Social decemberben kerül piacra, várható ára egyelőre ismeretlen. Szerinted sikeres mobil lesz?

Vissza