Fotómegosztás rémegyszerűen: Nokia PhotoBeamer

Farkas Norman - 2012. december 4.

A finn gyártó leleményes megoldásával nagyon egyszerűen oszthatjuk meg Windows Phone 8 rendszerű készülékünkön tárolt fotóinkat barátainkkal.

A Nokia az utóbbi időben két izgalmas módszerrel is előrukkolt, melyekkel egyszerűvé és gyorssá varázsolja a fájlmegosztást. Az egyik a Series 40 rendszerű Asha modelleken is hódító, Bluetooth alapon működő Slam, amely párosítás nélkül, az NFC-hez hasonló módon teszi lehetővé a tartalmak küldését és fogadását. A másik a jelen cikkünk tárgyát képező PhotoBeamer, amely a finnek által nemrég fevásárolt Scalado fejlesztése és a Windows Phone 8 alapú Nokia mobilokon (Lumia 920 és 820) érhető el.

A szolgáltatás használatához le kell töltenünk a platform alkalmazásboltjából (Windows Phone Store) a cirka 2 megabájt méretű PhotoBeamer programot. Most jön a csavar, ugyanis ha egy PC-n, vagy TV-n megnyitjuk a photobeamer.com weboldalt és beolvassuk a rajta látható QR kódot a - PhotoBeamert futtató - telefonunkkal, akkor egy csapásra megjelennek a böngészőben a mobilon tárolt fotóink, melyeket kedvünkre nézegethetünk. Az ötletes módszerrel borzasztóan gyorsan és kényelmesen mutathatjuk meg fotóinkat barátainknak, ismerőseinknek, ám nagy hátránya, hogy még csak szűk körben elérhető.

Egyelőre nem tudni, hogy az előző generációs Lumia készülékek  tulajdonosai mikor használhatják majd a Nokia PhotoBeamert, de remélhetőleg  nem kell már sokat várniuk az alkalmazásra.

 

[Forrás: Nokia Conversations]

Vissza