Redes vagy? Barangolj úgy az egész EU-ban, mintha itthon lennél!

Kütyü Magazin - 2014. június 12.

Az Európai Parlament és a Tanács nemzetközi roaming díjakra vonatkozó rendeletének megfelelően július elsejétől a Vodafone Magyarország drasztikusan, 20-54 százalékkal csökkenti az Uniós roamingolás költségeit, a Vodafone Európai napijegyes ügyfelei pedig már most is a hazai adatforgalmi keretükkel internetezhetnek az Unió területén és a hazai tarifákkal telefonálhatnak, vagy SMS-ezhetnek, jelentette be a Vodafone.

A magyar piacon jelenleg egyedül álló Európa Napijegy egy csomagban kínál az ügyfeleknek az Uniós rendeletben előírtnál is lényegesen kedvezőbb feltételekkel hang, adat és SMS szolgáltatást - mondta Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. Az Európa Napijegy szolgáltatás minden jelenleg értékesített tarifához elérhető és napi bruttó 990 Ft-os díj ellenében lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek az itthoni tarifájuknak megfelelő díjakon indítsanak hívásokat, küldjenek SMS-eket vagy internetezzenek.

 

 

Az Európa Napijegy sikerét jelzi, hogy épp szerdán nyerte el a Business Traveller Hungary által alapított Business Excellence közönség díjat.

Az Uniós rendeleteknek megfelelően a roaming hívások ára 19 százalékkal 74,4 Ft/percre, a hívás fogadás ára pedig 27 százalékkal 19,5 Ft/percre csökken július elsejétől. Az SMS küldés ára a jelenleginél 23 százalékkal lesz alacsonyabb, így SMS 23,5 Ft-ba került majd. Az adatforgalom díja a jelenlegi ár kevesebb, mint felére csökken – az 54 százalékos árcsökkentés után 1 MB adat küldése, vagy fogadása 78,3 Ft-ba kerül majd július 1-től.

Az EU-s roaming tarifák az Uniós tagállamokban, valamint Izlandon, Norvégiában és Liechtensteinben érvényesek, az Európa Napijegy pedig mindezen országok mellett a Svájcban és a nagyon sokak által látogatott Törökországban is kedvező feltételekkel teszik lehetővé a külföldi mobilhasználatot.

A Vodafone május elején bemutatta az új Red Plus szolgáltatáscsomagot, amellyel a korábbi 2GB-os adatforgalmi keret helyett május eleje óta havi 4GB-os kerettel netezhetnek és okos eszközeihez 2 SIM kártyát kapnak az ezt a tarifát választó ügyfelek a korábbival azonos, havi 13 990 Ft-os áron. Sőt, szeptemberig a Red Plus ügyfelek mindkét SIM kártyájukon 4-4 GB adatot használhatnak fel, Európa Napijeggyel akár külföldön is.

Red Pass – exkluzív kiszolgálás a repülőtéren

A nyaralási csúcsszezon idején – július-augusztusban - a Vodafone a Red ügyfeleknek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is segít, hiszen újra él majd a tavaly már nagy sikerrel bevezetett  Red Pass szolgáltatás.

A Red Pass szolgáltatás a Red előfizetők és útitársaik számára érhető el díjmentesen. A Red Pass igénybevételéhez mindössze egy előzetes regisztráció szükséges a Red Pass oldalon. Ezt követően az utasokat a reptéri Red Asszisztensek várják a repülőtéren és az ő segítségükkel soron kívül mehetnek át a biztonsági ellenőrzésen, majd a SkyCourt területén a Vodafone Lounge-ban üdítők, kávé és snack mellett tölthetik el az utazás megkezdéséig hátralévő időt.

A Red Pass szolgáltatás július 1 és augusztus 31-e között, mindennap hajnali 4-től este 8-ig lesz elérhető, de már most is lehet rá regisztrálni.

 

 

 

Vissza