A HTC 8X tovább frissülhet, a 8S viszont nem

Farkas Norman - 2014. augusztus 6.

A tajvani gyártó saját hivatalos oldalán jelentette be, hogy a tavaly bemutatott Windows Phone alapú mobiltirójának csak egyik tagja részesül a Windows Phone 8.1 első frissítésében. A HTC 8X tulajdonosok örülhetnek, a 8S-t használók kevésbé.

A HTC nem igazán törte magát az elmúlt egy évben, hogy növelje részesedését Microsoft mobil platformján, legalábbis a Windows Phone 8X by HTC és Windows Phone 8S by HTC modellek tavalyi bemutatója óta egyetlen csempés készülékkel sem rukkolt elő. A helyzet most változni látszik, hiszen világszerte a fémes One M8 windowsos változatáról, illetve annak közelgő bemutatójáról zengnek a hírek.

Bár a tajvaniak még nem erősítették meg a One W8 érkezését, a fent említett mobiltrió frissítéseiről a minap hivatalosan nyilatkoztak, ami azért jelzi, hogy nem feledkeztek el a Windows Phone termékvonalról. A közleményben az áll, hogy az erősebb HTC 8X (Windows Phone 8X by HTC) számára elérhető lesz a Windows Phone 8.1 GDR1 szoftverfrissítése, mely további újdonságokat és hiánypótló funkciókat is hoz a rendszerbe. Ami pedig a harmatosabb hardverrel megáldott HTC 8S (Windows Phone 8S by HTC) készüléket illeti, update nélkül marad. A gyártó azzal indokolta döntését, hogy a 8S felszereltsége nem ér fel a GDR1 update hardverkövetelményeihez.

A legnagyobb problémát a 8S túl kevés tárhelye jelenti, ami miatt – állítólag – képtelenség feltelepíteni az új rendszert. Ez alapján kíváncsian várjuk, hogy a Nokia, illetve a Microsoft hogyan oldja meg a 8S-hez hasonlóan 4GB tárhellyel bíró Lumia 530 frissítését.

A 8X tulajdonosok ugyan fellélegezhetnek, de némi türelemre még szükségük lesz, ugyanis a gyártónál még nem sikerült megoldani a Windows Phone 8.1 GDR1 hibátlan futását.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza