Tizenre váltott tévéfronton a Samsung

Czipperer Dia - 2015. január 9.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a dél-koreai vállalat okostévéi új platformot kapnak. A Las Vegas-i CES-en pedig további részleteket is megtudhattunk a fejlesztésekről.

A Samsung maga erősítette meg január elején azt a hírt, miszerint egy újabb területen teszi le a voksát a Tizen operációs rendszer mellett. Ahogy arról már hírt adtunk, az első modellek már meg is érkeztek Las Vegasba, a Consumer Electronic Showra. De vajon miért döntött a vállalat a váltás mellett?

Forradalmi lépés

Won Jin Lee, a Samsung Visual Display üzletágának alelnöke szerint a Tizenre való váltás egy forradalmi lépésnek tekinthető egy még intelligensebb és integráltabb rendszer irányába. A Smart Hubot teljesen újratervezték. A tartalmak elérése és a köztük való navigáció egyszerűbb lett, mindezt a négyirányú vezérlés garantálja. A szibnkronizálás pedig sokkal könnyebbé vált.

Könnyebb szinkronizálás

Vagyis a másik fontos ok, amiért a gyártó a Tizen rendszer mellett tette le voksát az, hogy az okostévék könnyebben szinkronizálhatók más eszközökkel. A Wifi Direct révén mindössze egy kattintással megoszthatók a tartalmak egy másik mobileszközre. A Bluetooth Low Energy (BLE) segítségével pedig a Smart TV szoftver rákeres a közeli Samsung mobileszközökre, és kapcsolódik hozzájuk. Ez azért jó, mert a felhasználók akkor is tévézhetnek, ha a tévékészülék éppen ki van kapcsolva.


Fókuszban a szórakoztatás

Számos új funkció elérhető lesz az új, Tizen alapú tévéken. Többek között a Samsung Sports Live révén a felhasználók él sportközvetítéseket nézhetnek, és közben böngészhetik a csapatról, játékosokról szóló statisztikákat is. 

A Just Dance Now is elérhető lesz az eszközökön, mely az Ubisoft táncos játéka. A Bingo HOME: Race to Earth pedig, amely szintén a kínálatban szerepel, a DreamWorks HOME című animációs filmje ihlette videójáték, melynek technológiája a Samsung és a Yahoo többképernyős megoldásán alapul. 

A Milk Video nyújtotta előnyöket is élvezhetik a userek. Az applikáció 50 prémium tartalomszolgáltató videóit foglalja magában, és a felhasználóknak próbál személyre szabott élményt kínálni azáltal, hogy az őket érdeklő tartalmakra hívja fel a figyelmet.

A Samsung célja ezekkel a fejlesztésekkel és a platformváltással, hogy a tévék kilépjenek a hagyományos státuszukból, és egy okos otthon közjaivá válhassanak a más eszközökkel való kompatibilitás, az egyszerű szinkronizálás révén.

 

 

Nyitókép: igyaan.in

Vissza