Sony: bocs, de csak az Xperia Z sorozat kap Android 5.0 frissítést

Farkas Norman - 2015. március 9.

A japán gyártó hivatalos Twitter csatornáján közölte, hogy csak Xperia Z szériás okostelefonjaira tervezi kiadni az Android 5.0 Lollipop újdonságait tartalmazó szoftverfrissítést.

Bár a Sony tavaly számos izgalmas készülékkel nevezett be a középkategóriába, a jelek szerint nem kíván különösebb figyelmet szentelni azok támogatására.

Joggal lehetnek bosszúsak azok, akik egy Xperia E1, E2, E3, C3, M2, M2 Aqua, T3, vagy T2 Ultra készülék vásárlása mellett döntöttek, ugyanis a vállalat hivatalos Twitter csatonáján egy felhasználói kérdésre azt válaszolta, hogy csak az Xperia Z sorozat tagjaira adja ki a friss Android főverziót magába foglaló szoftverfrissítést.

 

 

 

A Sony már októberben, az Android 5.0 Lollipop megjelenésekor tisztázta, hogy mely Xperia Z modellekre teszi elérhetővé az új rendszert, de csak most vált világossá, hogy az akkor kiadott listát nem tervezik középkategóriás, egyéb sorozatba tartozó telefonokkal bővíteni.

Első blikkre azt mondjuk, hogy a kizárólag a felsőkategóriára koncentráló frissítési politika mögött a telefonos részleg eleresztése állhat, amiről már januárban hallhattunk.

Xperia Z3

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza