Rádióhullámokkal tölti a telefont egy új tok

Czipperer Dia - 2015. május 5.

Tok és vezeték nélküli töltő egyben a Nikola Labs új találmánya. A különleges telefontartó rádióhullámok újrahasznosításával tölti fel a mobiltelefont.

Az amerikai startup, a Nikola Labs társalapítója, Dr. Rob Lee mutatta be új találmányukat, a vezeték nélküli töltőt és tokot egyben. A különleges találmány rádióhullámok révén lassan turbózza fel a mobiltelefont. Ahelyett, hogy hagyná a rádiófrekvenciát elvesztegetni, felhasználja arra, hogy plusz energiát biztosítson a mobilnak, nagyjából plusz 30%-os töltöttséget, ám ez hosszú időt vesz igénybe.

Tény, hogy lassú folyamatról van szó, ugyanakkor a gyors merülés helyett a telefon lassú, ám folyamatos töltést kap, így tovább bírja majd szuflával.

A tok mindemellett dizájn szempontjából is tetszetős. Kifejezetten iPhone-hoz tervezték, és 99 dolláros árcédulával érkezik majd.
 


Az ötletet és a technológiát némi szkepticizmus övezi, azonban Dr. Rob Lee professzor hírneve, Ohio Állam villamosmérnöki és számítástechnikai szakembere némi hitelt ad a projektnek. Egyelőre nem tudni, mikor találkozhatunk majd prototípussal, és mikor készül el a végleges felhasználói termék.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza