Kör alakú okosórával rukkolt elő a Pebble

Czipperer Dia - 2015. szeptember 24.

A Pebble bejelentette Pebble Time Round névre keresztelt kör alakú okosóráját. A válalalt szerint ez az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb modell a piacon.

A Pebble egy új dizájnnal megáldott okosóráról rántotta le a leplet. A Pebble Time Round névre keresztelt eszköz az eddigi Pebble óráktól eltérően kör alakú kialakítást kapott. Az óra mindössze 7,5 milliméter vastag, és 28 grammot nyom. Ezzel kiérdemelte a világ legvékonyabb és legkönnyebb okosóra címet.

Sajnos a kijelző körüli keret elég vastagra sikeredett, így a kör alakú E-Ink megjelenítő mindössze 1,25 hüvelyk. A modell az Android és iOS alapú eszközöket egyaránt támogatja.

A kijelző egyik nagy előnye, hogy kevesett fogyaszt. Igaz, az aksi sem túl nagy, de hát a kecsességért és könnyűségért cserébe ez elnézhető. Nagyjából néhány napig bírja egy töltéssel, viszont jó hír, hogy a gyorstöltési technológia révén akár 15 perc alatt egy napi üzemidőt lehet biztosítani az eszköznek.

A vállalat ígéerete szerint egy SDK-t is közzétesznek majd a fejlesztők számára, amellyel apadtálni tudják majd saját alkalmazásaikat az órára.

Annak érdekében, hogy a hölgyek számára is vonzóvá tegyék az eszközt, két verziót is piacra dobnak majd. A karóra mérete és formája ugyanaz marad, viszont a szíjak mérete eltérő lesz. Egy 14 és egy 22 milliméteres kiszerelés is elérhető lesz. Számos karpánt közül választhatnak majd a felhasználók, melyeket ők maguk is könnyen ki tudnak majd cserélni.


A Pebble Time Round november elejétől lesz kapható 249 dolláros áron, az Egyesült államokban azonban már most előrendelhető. A szállítás viszont ott is csak novemberre esik.

 

 

Forrás: Phonearena.com

Vissza