Jobb eladások, de gyengébb bevételek az LG mobilszegmensében

Czipperer Dia - 2015. október 30.

Az LG közzétette harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit. Ugyan a mobilszegmens eladásai növekedést mutatnak, ez a bevételek szintjén nem tükröződik.

Az LG nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves bevételeit. Úgy tűnik, bár mobilfronton összességében növekedés tapasztalható az előző negyedévhez képest, összességében mégis gyengébbek az eredmények.

A vállalat közlése szerint az elmúlt időszakban összesen 14,9 millió okostelefont értékesítettek, az előző negyedévhez képest pedig 6%-os növekedést értek el. Csak Észak-Amerikában például 12%-os volt a növekedési ütem, azonban a teljes bevételt tekintve (2,89 milliárd dollár) csökkenés tapasztalható. 

Negyedéves összehasonlításban 7%-os visszaesés tapasztalható, éves viszonylatban pedig 21%-kal teljesített rosszabbul a vállalat. Mindez pedig annak köszönhető, hogy kevesebb csúcskategóriás, vagyis drágább modell fogyott, inkább a középkategóriás mobilokat vásárolták.

A vállalat várakozásai szerint a negyedik negyedévben jól mutatókkal zárhatnak a bevételek frontján is, hiszen két új modelljük, a V10 – melynek most indul világpiaci „karrierje” – és a szintén LG gyártmányú Nexus 5X eladásai sokat lendíthetnek az arányokon.

 
 

 Nexus 5X

 

Forrás: LG

 

Vissza