Új mobil és audio termékek a Sonytól

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 6.

Eddigi legkreatívabb és a legmodernebb technológiákat felvonultató termékeit mutatta be a Sony szeptember 2-án, a berlini IFA kiállításon. 

Az új eszközöket is a vállalat alapfilozófiája mentén fejlesztették, vagyis hogy felkeltsék és kielégítsék a vásárlók kíváncsiságát, valamint érzelmileg is hatással legyenek a felhasználókra. Ez az üzenet várja az IFA látogatóit is a Sony stand kivetítőjén. Az IFA hivatalos megnyitója előtt tartott sajtótájékoztatót a Sony, ahol Kazuo Hirai elnök és vezérigazgató bemutatta a vállalat legújabb audio termékcsaládját. 

Xperia okostelefonok és okostermékek

A Sony bemutatta az Xperia X széria két új okostelefonját: az új zászlóshajót, az Xperia XZ és az Xperia X Compact készülékeket, melyek továbbfejlesztett kamera élménnyel érkeznek, az új, tripla képérzékelő technológiánknak köszönhetően. Az Xperia XZ és az Xperia X Compact október során kerül bevezetésre Magyarországon.

Egyedi kamerás fejlesztésünk, a tripla érzékelő technológia lehetővé teszi, hogy valósághűen adhasd vissza a pillanatot minden körülmények között, a következő technikák egyesítésének segítségével:

‒  Képérzékelés, gyors és pontos autofókusszal („AF”) kiegészítve, kimagasló tárgykövetéssel: a kiváló képérzékelő és a prediktív hibrid autofókusz kiszámítja az alany következő mozdulatát

‒  Távolságmérés a lézeres autofókusz-érzékelővel, gyors és pontos, még kedvezőtlen fényviszonyok között is

‒  Színérzékelés az RGBC-IR érzékelő segítségével, ami úgy örökíti meg a színeket, ahogy láttad őket, a fényviszonyoktól függetlenül.

A két modell jelentős előrelépést mutat videofelvételek terén is, ugyanis ezek az első okostelefonok, melyek öt tengelyes stabilizálással érkeznek, hogy simább videókat készíthess, még olyan felvételek esetében is melyeknél használod a zoom-ot/nagyítást. Emellett olyan intelligens funkciókkal rendelkeznek, melyek optimalizálják az Xperia felhasználói élményedet annak alapján, ahogy használod a készülékedet. Ilyen például a Qnovo Inc. által kifejlesztett adaptív töltés technológia, amivel hosszabb akkumulátor élettartamot érhetsz el. Az Xperia XZ 5.2” Full HD kijelzővel és fém házzal rendelkezik, hogy tökéletesen illeszkedjen a kezedbe. Az Xperia X Compact-ban egy 4.6” HD kijelző található.

Xperia Ear 

A Sony bejelentette Xperia Eart is, egy fülbe helyezhető és kéz nélkül irányítható okos terméket, amely új utakat nyit a kommunikációban, és kiválasztott piacokon elérhető lesz már novembertől. Az Xperia Ear intuitívan reagál a szóbeli utasításokra, az okostelefonoddal pedig egy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál, hogy információkat és támogatást adjon egy természetes, igazi beszélgetés formájában. A Sony Agent technológiával és egy távolságmérővel felszerelve csak a füledbe kell illesztened, és az Xperia Ear olyan hasznos információkkal lát el mint a napirended vagy más, személyes adatok, hogy így kapcsolatban maradhass, miközben a körülötted lévő világot is élvezheted. A Sony bemutatja az Xperia Projector és az Xperia Agent termék koncepciókat is, a Yahoo Japan és a Nestlé Japan szolgáltatásaival kombinálva, ezáltal betekintést adva az okos termékek nyújtotta élményekbe.

Audio

A Sony bemutatta kiváló analóg és digitális technológiáit ötvöző "Signature Series" prémium terméksorozatát. Az új Hi-Res termékcsalád az MDR-Z1R sztereó fejhallgatóból, két új WM1 Walkman modellből (NW-WM1Z és NW-WM1A), valamint a TA-ZH1ES fejhallgató erősítőből áll. A Signature Series tagjait is a kiváló minőségű anyagok és mérnöki pontosságú összeszerelés jellemzi, ezáltal a termékek a lehető legjobb zenei élményt nyújtják felhasználóik számára. A Sony Signature Series termékeivel olyan részletességben hallgathatja zenéit, ahogy azokat szerzőik megálmodták. A nagyfelbontású hangzásnak köszönhetően ezentúl nem csak „hallgatója”, hanem a koncertélmény részese is lesz a felhasználó.

A Sony bemutatta a piacvezető zajszűrő technológiával ellátott MDR-1000X Hi-Res, vezeték nélküli, zajszűrős, sztereó fejhallgatóját is, amellyel kiváló zenei élményben lehet része zavaró háttérzajok nélkül. 

A fejhallgató beállításai azonban lehetővé teszik azt is, hogy zenehallgatás közben a külső zajokat is hallja, így biztosan nem marad le például a repülőtéri hangosbemondóban hallott fontos információkról sem, miközben a fejhallgatóján a kedvenc zenéit hallgatja.

 


A Sony IFA kiállító termében olyan, további audio termékek sorakoznak fel, mint például a nagyfelbontású hangzásra képes, nagy teljesítményű otthoni audiorendszer (MHC-GT7DW), két, kifejezetten sportoláshoz fejlesztett vezeték nélküli Extra Bass
 fejhallgató (MDR-XB80BS és MDR-XB50BS) és az NW-A30 sorozatú Hi-Res Walkman, amely 3.1” képátlójú kijelzőjével sokak kedvencévé válhat. A Sony folyamatosan bővíti audio termékpalettáját, hogy vásárlóinak minden zenehallgatással kapcsolatos igényét kiszolgálhassa, zenei stílustól függetlenül.

4K BRAVIA

Továbbfejlesztett 4K képfeldolgozó- és 4K HDR X1 Extreme processzorral érkeznek a Sony Z szériájú prémiumkategóriás televíziói (A korábban bejelentett 100”/75”/65” modellek is tartalmazzák). Ezekben a modellekben érhető el először a Sony Backlight Master Drive™ egyedi háttérmegvilágítási technológiája, melynek sűrű LED-tömb szerkezete sokkal mélyebb fekete, valamint élettel telibb fények és valósághű színek megjelenítésre képes. Ezzel a való világ valóban beköltözik a nappaliba.

A Sony korábbi, 4K X1 processzorához képest az új technológia 40%-kal több valósidejű kép feldolgozására képes. A három új technológia – a tárgyalapú HDR remasterelés, amely a sztenderd dinamikatartományú (SDR) tartalmat közel 4K HDR minőségűvé skálázza fel; a párhuzamos adatbázis-feldolgozás, amely eltávolítja a digitális képi zajosodást; valamint a Super Bit Mapping 4K HDR, mely kiváló színátmeneteket képez a tökéletes látvány érdekében. Az újfejlesztésű X1 Extreme processzor és a Backlight Master Drive háttérvilágítási technológia ötvözete rendkívüli fényes és kontrasztos, valódian vibráló fényű 4K HDR vizuális élményt nyújtanak.

A Sony szintén az IFA kiállításon mutatja be az első Ultra HD Blu-ray lejátszó prototípusát.

Life Space UX

A Sony bejelentette, hogy hordozható ultra rövidszórású projektora, valamint Glass Sound hangszórója - Japán és az Egyesült Államok után – most már az Egyesült Királyságban is elérhető. A kocka formájú projektor közel 80” átmérőjű képet képes kivetíteni, így kis mérete ellenére könnyen életre keltheti az asztalt, a falat vagy bármilyen más felületet, amire vetíteni szeretne. Miközben a szerves üvegből készült Glass Sound hangszóró kellemes LED fényeivel és kristálytiszta hangzásával nyugalmat és harmóniát varázsol otthonába.

Digitális képalkotás

Új fejlesztésű objektívegységének köszönhetően a Sony FDR-X3000R 4K sportkamerája a világ első Balanced Optical SteadyShot képstabilizátor technológiával felszerelt Action Camje, ennek köszönhetően a videók garantáltan stabilak és kitűnő minőségűek lesznek 4K vagy nagysebességű felvételi mód esetén is. Az új, nagylátószögű ZEISS Tessar objektívvel jelentősen csökken a perspektivikus torzítás, így sokkal természetesebb képeket készíthet. A kamerához tartozó csomagban több kiegészítő is megtalálható, mint például a Live-View élőképes távirányító, amellyel az Action Cam akár egy gombnyomással is vezérelhető, minden helyzetben könnyen használható.

Játékok és hálózatok

A PlayStation VR (“PS VR”) virtuális valóság rendszer kiterjeszti a PlayStation4 (PS4) világát, valósághű, teljes 360 fokban élvezhetjük kedvenc játékainkat. A VR headset pontosan követi a fejmozgásokat, így valós időben tájékozódhatunk a játékban körülöttünk történő eseményekről. A Sony standjánál olyan különböző VR tartalmak elérhetőek a látogatóknak, mint például a “THE PLAYROOM VR,” amelyet egyszerre akár öten is játszhatnak (egy személy viseli a VR headsetet, további négy pedig DUALSHOCK4 kontrollert használ).

Future Lab Program

A Sony bemutatja a Future Lab Program kutatási és fejlesztési projekt második prototípus vázlatát, a „T”-t, amelynek kitűzött célja, hogy felhasználói segítségével közelebb hozza a jövő információs társadalmát. A „T” lényege, hogy minden eddiginél könnyebb, természetesebb módon jussunk bármilyen információhoz vagy kívánt tartalmakhoz. A „T” az asztallapra, vagy bármely egyéb felületre interaktív képet vetít, amely érintéssel irányítható. A Future Lab Program szeptember elsejétől az „N” elnevezésű prototípusához keres aktív, résztvevőket az Egyesült Államok területén.

A Sony továbbá olyan termékeket is bemutat, melyek belső start-up programok, valamint saját üzleti inkubációs kezdeményezésük, a Seed Acceleration Program fejlesztései, mint például az önirányítású drónok vagy az Aerosense Inc. vegyes vállalat által kínált az ellenőrzést és mérést szolgáló felhőalapú adatfeldolgozó szolgáltatások. A Sony „KOOV” néven új oktatási programot indít, a robotika és a programozás tudományainak oktatását helyezi új megvilágításba.

Kulcsszavak: Xperia, mobil, audio, IFA, Sony
Vissza