Forradalmi hardver- és innovatív szoftvermegoldásokkal jön az OPPO új csúcsmobilja

Kütyü Magazin - 2022. december 15.

A Find N sorozat legújabb készülékei vékony és könnyű kialakítással, szinte teljesen gyűrődésmentes kijelzővel és iparágvezető teljesítménnyel érkeznek. Az összecsukható kategóriában a Find N2 Flip lesz az OPPO első olyan eszköze, amely az európai piacon is megjelenik.

Az OPPO vezető okoseszközmárka a OPPO INNO Day 2022 eseményen bemutatta a márka első összecsukható készülékének, az Find N-nek az utódját, az OPPO Find N2-t és első flip okostelefonját, az OPPO Find N2 Flip-et. A kínai bevezetést követően a Find N2 Flipet az OPPO a jövő év elején hivatalosan is bemutatja a globális piacokon, beleértve a legtöbb európai országot is. A készülék globális változatának piaci elérhetősége és ára későbbi időpontban lesz elérhető.

 

OPPO Find N2 Flip – Továbbfejlesztett flip megoldás

Az Find N2 Flip az OPPO első összecsukható okostelefonja, amelynek három éves fejlesztése során a kategória számos problémáját sikerült kiküszöbölni. A készülék a flip telefonok között a legnagyobb hátlapi kijelzővel rendelkezik, amelyen egyszerre akár hat értesítést lehet megtekinteni, valamint előnézeti képet biztosít a zászlóshajó-szintű kamerarendszerrel történő fényképezéshez. Az OPPO Find N2 a 4300 mAh-s akkumulátornak és az egyéni MediaTek Dimensity 9000+ lapkakészletnek köszönhetően az első flip típusú összecsukható okostelefon egész napos akkumulátor üzemidővel. A második generációs Flexion Hinge zsanérok, továbbfejlesztett vízcsepp design kialakítással gyakorlatilag gyűrődésmentessé teszik a belső kijelzőt.

 

OPPO Find N2 – Az iparág legkönnyebb vízszintesen összecsukható telefonja

Az OPPO Find N2 az INNO Day 2021 rendezvényen megjelent Find N utódja.  A mindössze 233 g tömegű új Find N2 fekete, vegán bőrből készült változata a legkönnyebb vízszintesen összecsukható okostelefon az iparágban. A Find N2 nagyon vékony, zárt állapotban mindössze 14,6 mm. Az eredeti Find N-től örökölt belső és külső kijelzővel együtt az OPPO Find N2 praktikus és intuitív élményt kínál mindennapi használatra.

Második generációs Flexion Hinge zsanér

Az első generációs Flexion Hinge alapján az OPPO egy kisebb, vékonyabb és robusztusabb zsanérrendszert hozott létre a Find N2 számára. A második generációs Flexion Hinge szénszálat és egy a légi közlekedésben használt nagy szilárdságú ötvözetet alkalmaz, valamint jóval kevesebb alkatrészből áll, mint a korábbi változat. A kijelző és a belső szerkezet optimalizálásával együtt a Find N2 tömege jelentősen, 42 grammal csökkent az eredeti Find N-hez képest.  A Flexion Hinge továbbfejlesztett szerkezete még kevésbé látható gyűrődést eredményez a belső képernyőn és a készülék teljesen résmentesen zárható.

 

Kijelzők

A Find N2 szénszálas belső kijelzője tovább csökkenti a készülék súlyát, miközben még szilárdabbá is teszi azt. A TUV laboratóriumi tesztjei szerint a Find N2 akár 400.000-szer összehajtható, miközben továbbra is jól működik. A Find N2 külső és belső kijelzője egyaránt 120 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. A színhőmérséklet érzékelők mindkét kijelzőn gondoskodnak arról, hogy a látvány árnyalatosan és pontosan tükrözze a környezeti fényviszonyokat. A 7,1 hüvelykes belső kijelző elérheti az 1550 nites csúcsfényerőt, és tükröződésmentes fóliával rendelkezik, amely javítja a láthatóságot. Az 5,54 hüvelykes külső kijelző elérheti az 1350 nites csúcsfényerőt, és a továbbfejlesztett, második generációs Flexion Hinge-nek köszönhetően a külső kijelző kerete 47%-kal csökkent az eredeti Find N-hez képest.

Iparágvezető teljesítmény és sokoldalú kamerarendszer

A Snapdragon 8+ Gen 1 mobilplatformnak, a gyors 5G sebességnek, a nagy, 4520 mAh-s akkumulátornak és a 67 W SUPERVOOC-nak köszönhetően a Find N2 az egyik legerősebb és leggyorsabban tölthető összecsukható okostelefon. A Find N2 egy vadonatúj hármas kamerarendszerrel is rendelkezik, Hasselblad tuninggal és az OPPO erőteljes MariSilicon X dedikált képalkotó NPU-jával, valamint FlexForm rögzítéssel a sokoldalú fényképezés és a stúdió minőségű szelfik érdekében. Tartalmaz egy 50 MP-es fő kamerát Sony IMX890 zászlóshajó érzékelővel, egy 48 MP-es ultraszéles kamerát, amely makróként is használható, és egy 32 MP RGBW 2x teleobjektív kamerát, amely csökkenti a zajt a jobb portrék és zoom érdekében.

 

Testreszabott ColorOS szolgáltatások az összehajtható formátumhoz

Az Find N2 ColorOS 13-on alapuló, az összehajtható készülékre optimalizált szoftvert futtat. Az OPPO tovább javította az osztott képernyős élményt, beleértve az ikonikus, kétujjas osztott képernyős kézmozdulatot, amelyet tavaly mutattak be a Find N-en. A 7,1 hüvelykes belső képernyő közepén két ujjat lefelé húzva gyorsan és egyszerűen aktiválható az osztott képernyős nézet, amely teljes mértékben kihasználja a nagy kijelző előnyeit. Osztott képernyős nézetben könnyedén készíthetők képernyőképek akár mindkét alkalmazásról. Egy egyszerű háromujjas mozdulat a kijelző szélén képernyőképet készít az alkalmazásról, míg középen ugyan ez a mozdulat a teljes osztott képernyős nézetet rögzíti.

A FlexForm mód maximális kihasználása érdekében az OPPO létrehozta a FlexForm Space-t is a Find N2 számára. A FlexForm Space-be való belépés után megtekinthetők a legutóbb használt alkalmazások, filmek és zenék. A Find N2 mini laptoppá alakul, ahol például a felső képernyőn nézhetünk meg egy filmet, miközben az alsó képernyőt trackpadként használhatjuk.

Kulcsszavak: OPPO, okostelefon
Vissza