Az INNO DAY-en mutatta be újdonságait az OPPO

Kütyü Magazin - 2022. december 16.

Az OPPO bemutatta az első OHealth brand alatt bemutatkozó egészségügyi okostermékét az OHealth H1-et, az OPPO Air Glass 2 AR szemüveget, valamint saját fejlesztésű integrált áramkörét, a MariSilicon Y Bluetooth audio SoC-t.

Az OPPO vezető okoseszköz márka ismét megtartotta éves INNO DAY eseményét, ahol bemutatta a márka legújabb hardveres újdonságait és csúcskészülékeit a globális nagyközönségnek. Az „Empowering a Better Future” témájú eseményen a márka a Smart Entertainment, Smart Productivity, Smart Health és Smart Learning fejlesztési területeken elért legújabb eredményeit mutatta be.

 

OHealth H1: professzionális és kényelmes egészségügyi okosmegoldás családok számára

Az INNO DAY 2022 során az OPPO bemutatta az OHealth márka első termékét, az OHealth H1 családi használatra fejlesztett egészségügyi okoseszközt.  A készülék hat egészségügyi funkciót tartalmaz: véroxigén mérést, EKG-t, szív- és tüdő zörejek érzékelését, pulzusszám mérést, testhőmérséklet mérést és az alváskövetést. A hagyományos orvosi berendezésektől eltérően az OHealth H1 egy mindössze 95g súlyú, esztétikusan lekerekített, ovális formájú készülék. A kialakítás megkönnyíti a felhasználók számára, hogy bárhová magukkal vigyék, így használatát beépíthetik napi rutinjukba. Az OPPO a nagy pontosságú szenzoroknak és az iparágvezető egészségügyi algoritmusoknak köszönhetően Smart Health egészségügyi megoldásain keresztül hidat kíván építeni egy minőségibb egészségügyi ellátás irányában.

 

MariSilicon Y: 24 bit/192 kHz hangminőség Bluetooth-on keresztül

A tavaly bemutatott első saját fejlesztésű, dedikált képalkotó NPU, a MariSilicon X után az OPPO idén bemutatta a MariSilicon család második tagját – a vadonatúj MariSilicon Y Bluetooth audio SoC-t. A MariSilicon Y az egyik első Bluetooth SoC, amely a legfejlettebb N6RF folyamattechnológiát használja, és egy vadonatúj, saját fejlesztésű Pro Bluetooth Pack csomag is bemutatkozik benne, amely 50%-kal növeli a Bluetooth sávszélességet a piacon lévő legmagasabb specifikációjú Bluetooth SoC-okhoz képest. Az exkluzív URLC kodek technológiával és egy dedikált NPU-val, és az akár 590 GOPS számítási teljesítménnyel, a MariSilicon Y először tud példátlan, 24 bit/192 kHz-es ultra-tiszta veszteségmentes hangot továbbítani Bluetooth-on keresztül, így a felhasználók számára a vezeték nélküli csatlakozás ugyanolyan hangminőséget kínál, mint a vezetékes kapcsolat, miközben új lehetőségeket nyit a térbeli hangélményekben.

 

OPPO Air Glass 2: Assisted Reality szemüveg látáskorrekcióval

Az esemény során az OPPO bemutatta legújabb Assisted Reality szemüvegét, az OPPO Air Glass 2-t is. A mindössze 38g tömegű OPPO Air Glass 2 szuperkönnyű, robusztus kialakítású, és már tartalmazza a világ első, az OPPO által kifejlesztett SRG-diffrakciós hullámvezető lencséjét. A készülék alkalmas látáskorrekcióra is, így szinte megkülönböztethetetlen a hagyományos szemüvegektől. Az OPPO Air Glass 2 számos intelligens funkciót kínál, képes telefonálni, valós idejű fordítást végezni, helyalapú navigációt nyújtani, vagy hangot szöveggé konvertálni a hallássérültek számára. Az OPPO az új szemüveggel az ember-gép interakció teljesen új lehetőségeit kívánja bemutatni.

Etikus innovációval egy jobb jövőért

Az elmúlt években az OPPO folytatta saját technológiai ökoszisztémájának kiépítését azáltal, hogy globális partnereivel nyitott, befogadó és virágzó közösséget hozott létre. Több mint 300 000 fejlesztő és 700 000 alkotó terjesztette termékeit és szolgáltatásait az OPPO nyílt platformjain keresztül. Az OPPO emellett tovább erősítette a kommunikációt, valamint támogatta a globális fejlesztőket és programozókat az OPPO ColorOS Hackathonon keresztül. Az etikus innováció iránti elkötelezettség révén a technológia határainak feszegetésével az OPPO továbbra is új lehetőségeket nyit meg az intelligens, összekapcsolt élményekben. Az OPPO elkötelezett a nyitottság és a befogadás mellett, ami több együttműködést inspirál, és lehetőséget teremt a jobb élet megteremtésére.

Kulcsszavak: OPPO INNO Day, OPPO
Vissza