AirPad – Táblagép olcsón, Android 2.3-mal

Farkas Norman - 2011. augusztus 26.

Az X10 bemutatta kedvező árú táblagépét, az AirPad-et. A 7 hüvelykes képernyővel szerelt jövevény mindössze 199,99 dollárba kerül. Felmerül a kérdés: az alacsony ár vajon sovány felszereltséggel párosul?

Feltételezem, hogy normál realitással senki sem vár 200 dollárért (kb. 39 000 Ft) egy csúcsgépet, így talán elmondható az AirPad-ről, hogy megéri az árát. No, de nézzük csak, hogy mit tud a készülék!

A tabletet az X10 gyártja, így tuti nem villoghatunk azzal, hogy mennyire márkás kütyüvel nyomulunk, de talán ez nem is annyira fontos. Az AirPad egy 7 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontású kijelzőt kapott, fedélzetén pedig az Android 2.3 Gingerbread fut. Furcsa, hogy ezt a rendszert tették a gépre, mivel az ilyen méretű kijelzőkre a Google nevével fémjelzett OS 3.2-es verziója, a Honeycomb kapott optimalizálást. Elképzelhető, hogy részben a Gingerbread magyarázza a kedvező árfekvést. Mindenesetre - véleményem szerint - az biztos, hogy még mindig jobban járunk a 2.3-mal ellátott tablettel, minta a már kissé ó 2.2 Froyo csücsülne rajta.

Az AirPad-ben egy 1,2GHz órajelű Rockship 2918 Cortex A8 processzor teljesít 512MB RAM és 4GB belső tárhely kíséretében. A táblagép memóriája microSD kártyákkal (legfeljebb 32GB) növelhető. Az újdonság kapott HDMI és WLAN támogatást is, sőt egy USB portot is találunk rajta, mely – az X10 szerint – alkalmassá teszi arra, hogy vezetékes, illetve vezeték nélküli billentyűzetet csatlakoztassunk rá a könnyebb gépelés érdekében. Egy 2 megapixeles kamerával is ellátták a szerkezetet, így – bár nem csúcsminőségben – lehetőségünk nyílik fotók készítésére is.

A fentiek tükrében eldöntheted, hogy az X10 AirPad jó vételnek minősül-e. Én amondó vagyok, hogy cirka 40 000 Ft-ért nincs jobb ajánlat, persze ha leszámítom az Egyesült Államokban brutálisan leárazott HP TouchPad-et.

 

 

Forrás: X10

 

Vissza