Két további Nexus tabletre érhető el az új Android 5.0.2

Farkas Norman - 2015. január 16.

Elérhetővé vált az Android 5.0.2-es verzióját magába foglaló, főként javításokat kínáló firmware a Google fejlesztői weboldalán a Nexus 10 és a 2013-as Nexus 7 táblagépek számára.

Bár az Android 5.0 Lollipop már egy ideje elérhető, igen nagy változásokat tartalmaz az előző főverzióhoz képes, így nem csoda, hogy folyamatosan felbukkan benne egy-egy javításra szoruló hiba. Az új rendszer készülékekre ültetése nem csak a különböző gyártók számára jelentenek kihívást, hanem magának a Google-nek is sok munkát jelent a Nexus modellekre szánt AOSP (Android Open Source Project) fájlok tökéletesítése.

A Google igyekezetét jelzi, hogy a minap felbukkant a fejlesztői oldalán az Android 5.0.2-es verzióját tartalmazó fájl, amely a 2013-as, WiFi only Nexus 7 és a Nexus 10 táblagépekre telepíthető fel. Ugyanez a firmware verzió már decemberben elérhető volt a 2012-es Nexus 7 táblagépre. A változásokat jelző changelog szerint az új firmware-ben orvosolták az értesítésekkel és a tárolással kapcsolatos bugokat, egyéb említést érdemlő fejlesztést nem kapott.

 

 

A történésekből arra következtethetünk, hogy a 2012-es Nexus 7 frissítése után a 2013-as Nexus 7 és a Nexus 10 táblagépeknél is jelentkeztek azok a bugok, amelyeket kijavítottak az Android 5.0.2-es szoftverfrissítéssel, s ezért döntött úgy a keresőóriás, hogy kiterjeszti a firmware elérhetőségét a később „diagnosztizált” modellekre.

A Google várhatóan nem fogja kiadni az update-et a többi Nexus készülékre, ha azok nem szorulnak rá az említett javításokra. Egyébként a jelenlegi állás szerint az érintett táblagépekre (Nexus 7, Nexus 10)  sem fog OTA útján eljutni a frissítés, azt kizárólag a fejlesztői oldalon keresztül, annak utasításai alapján telepíthetik fel a készüléktulajdonosok.

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza