Az MMD két új érintőképernyős monitort mutatott be

Kütyü Magazin - 2020. október 17.

Az MMD – amely a Philips monitors vállalat márkalicencpartnere – bejelentette az új, SmoothTouch technológiával és tükröződésmentes bevonattal rendelkező kijelző képernyőit: a Philips 172B9TL (17 hüvelyk/43,2 cm) és a Philips 242B9TL (23,8 hüvelyk/60,5cm) modelleket.

„A mai, technológia által vezérelt világban az érintőképernyőket olyannyira szeretik, hogy azokat nagyon sok ágazatban lehet alkalmazni: bármerre nézünk, érintéses technológián alapuló eszközöket láthatunk működés közben (kiskereskedelemben, szállításban, vendéglátásban, oktatásban, egészségügyi ellátásban stb.). A becslések szerint az érintőképernyős kijelzők globális piaca a következő 7 évben 7,5%-os összetett éves növekedési rátát fog mutatni, elérve ezzel 2027-re a 100,2 milliárd dollárt*” – nyilatkozta César Acosta, az MMD Monitors & Displays európai termékmenedzsere. „Az ügyfelek magas szintű elégedettségének elérése érdekében kibővítjük az érintőképernyős termékcsaládunkat, hogy ezáltal hibátlan és eredményes élményt nyújtsunk.”

Philips 242B9TL 

 

Ellenálló kijelző a kényelmes kezeléshez

Az új képernyők SmoothTouch technológiával rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a kijelzők „10 pontos projektív kapacitív érintési technológiát” használnak a gördülékeny érzékelés érdekében. Az üvegfelület akár 7H-s karcolásvédelmet is biztosít. Ez rendkívül fontos bizonyos iparágakban, mint például a kiskereskedelemben, a szupermarketekben, a logisztikában és a vendéglátó-iparban, ahol az alkalmazások futtatásához megbízható és ellenálló érintésvezérléses megoldásra van szükség.  A kijelző kristálytiszta, tiszta színű és éles képeket reprodukál a tükröződésmentes (anti-glare, rövidítve: AG) bevonatnak köszönhetően, amely csökkenti a tükröződést az érintőképernyő kijelzőjén, és ezáltal szükségtelenné teszi egy kiegészítő matt réteg jelenlétét a jobb nézési kényelem érdekében, amely alapvető fontosságú a belterekben vagy olyan környezetekben, ahol a fénysugarak egyenesen a képernyőre esnek. Ezek a Philips monitorok megfelelnek a nemzetközi IP65-besorolásnak a víz- és porállóság szempontjából (csak az előlap). Ez biztosítja a védelmet a használat közben előforduló fröccsenő víz és por ellen.

Eredményesség fokozása

A két új képernyő rendelkezik HDMI-porttal, amely biztosítja az univerzális digitális csatlakoztathatóságot, két USB 3.1 porttal a nagy sebességű adatátvitel érdekében, valamint DisplayPort csatlakozóval. A még jobb felhasználói produktivitás javítása és biztosítása érdekében az érintőképernyős kijelzők több módon is használhatók: a felhasználó ujjaival, vezetőképes szövetből vagy gumiból készült érintőceruzával, valamint bizonyos kesztyűkkel**, ezzel is a lehető legegyszerűbbé téve a felhasználói élményt. Az új 17 és 24 hüvelykes érintőképernyős kijelzők rendelkeznek továbbá mind a Philips SmartStand állvánnyal Z-típusú felépítéssel, dőlésszög- és magasságállíthatósággal és összecsukhatósággal a különféle ergonómiai pozíciók érdekében, mind pedig VESA-tartóval a maximális rugalmasság érdekében.

Tökéletes képminőség

Egy monitortól a felhasználók a legjobb képminőséget, eredményességet fokozó szolgáltatásokat és a szem számára kíméletes kijelzőt várnak el, mivel ezek mind a munka, mind a szórakozás szempontjából elengedhetetlenek. Az új Philips érintőképernyős kijelzők ezeket mind biztosítják. Mindkét modell rendelkezik a szabadalmaztatott SmartContrast technológiával ó, amely automatikusan beállítja a színeket és a háttérvilágítás intenzitását a részletgazdagság, a mély fekete színek és a kiváló vizuális élmény érdekében. Ezenkívül a Philips 242B9TL Full HD (1920 x 1080) felbontással rendelkezik, és valósághű színeket jelenít meg. De a vizuális minőségnek a legnagyobb kényelmet kell nyújtania a szemek számára is. Ezek a modellek a LowBlue üzemmóddal is rendelkeznek, amely csökkenti a rövid hullámhosszú kék fény kibocsátását, valamint Flicker-Free technológiával, amely csökkenti a villódzást a kényelmesebb nézés érdekében.

Állvány nélküli képernyők

Az új modellek mellett az MMD szintén bejelenti a korábban forgalomba hozott érintőképernyős kijelzők (242B9T, 222B9T, 172B9T és 162B9T) új verzióit is, amelyek mostantól állvány nélkül kerülnek forgalomba. Ezek a modellek jó választásnak bizonyulnak azok számára, akik VESA-állványt szeretnének használni rögzített berendezésekhez. A használat ezen módja a környezet védelmének is jót tesz, mivel nincs szükség az állvány leselejtezésére, illetve kibővíti a rugalmasságot és segít optimalizálni a vevők és partnerek költségvetését. A Philips 242B9TN, 222B9TN, 172B9TN és 162B9TN modellek mostantól elérhetők rendre 349, 299, 329, és 249 eurós ajánlott fogyasztói árakon.

A Philips 172B9TL és a Philips 242B9TL modellek már szintén elérhetők 369 és 399 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Technikai specifikációk Philips 172B9TL: https://www.download.p4c.philips.com/files/1/172b9tl_00/172b9tl_00_pss_hunhu.pdf

Technikai specifikációk Philips 242B9TL: https://www.download.p4c.philips.com/files/2/242b9tl_00/242b9tl_00_pss_hunhu.pdf

_____________

* Adatok forrása: „Global Touch Screen Displays Market 2020-2027 - Increasing Penetration of Mobile Devices Presents Enormous Growth Potential - ResearchAndMarkets.com” – közzétéve a Businesswire webhelyen 2020. július 8-án: https://www.businesswire.com/news/home/20200708005693/en/Global-Touch-Screen-Displays-Market-2020-2027--

** Kesztyű anyaga és vastagsága: Nitril (0,15 mm), pamut (0,31 mm), klórozott polietilén (CPE, 0,03 mm), polivinilklorid (PVC, 0,12 mm)

Kulcsszavak: MMD, Philips, monitor
Vissza