Jön a Samsung első Android 4.0 alapú táblagépe – Galaxy Tab 2

Farkas Norman - 2012. február 14.

A koreai gyártó tegnap rántotta le a leplet legújabb táblagépéről, melynek fedélzetén az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszer és a TouchWiz/L!ve Panel UX felhasználói felület fogadja a júzereket.

A tegnap bemutatott Samsung Galaxy Tab 2 hét hüvelykes, 1024 x 600 pixel felbontású érintőképernyőt, 1GB RAM társaságában dolgozó, duplamagos, 1GHz-es processzort és változattól függően 8, 16, vagy 32GB kapacitású, microSD kártyával bővíthető belső tárhelyet tudhat magáénak. Természetesen a táblagép rendelkezik Bluetooth (3.0), GPS és WLAN modulokkal, s a HSPA adatátviteli képesség és a WiFi Direct sem hiányzik a repertoárjából. A 3,5 mm-es jack kimenet a zenehallgatást, a szabványos USB 2.0 csatlakozó pedig az adatcserét hivatott egyszerűvé és gyorssá tenni. A készülék képalkotás terén ugyan nem domborít nagyot, de 3 megapixeles hátlapi kamerája még megfelelő eszköz lehet a pillanatok megörökítéséhez, előlapi VGA egysége pedig a videocsevegésekhez jöhet jól.

A 193,7 x 122,4 x 10,5 milliméteres és 344 grammos kütyü az Android 4.0 operációs rendszerre épül, melyet TouchWiz/L!ve Panel UX felhasználói felülettel és néhány előre telepített alkalmazással – Samsung ChatON, Samsung Hub - fejeltek meg a gyártó mérnökei.

A 4000mAh teljesítményű akkumulátorral felvértezett Samung Galaxy Tab 2 március folyamán landol a piacon, várható ára egyelőre ismeretlen.

Vissza