Lencsevégen a Nokia WP8 alapú üdvöskéi: Lumia 920 PureView és Lumia 820

Farkas Norman - 2012. szeptember 1.
A hivatalos bemutató előtt néhány nappal sajtófotókon csodálhatjuk meg a Nokia két Windows Phone 8 alapú üdvöskéjét.

Szeptember 5-én veszi kezdetét a Nokia World 2012 rendezvény, melyen hivatalosan bemutatkoznak a finn gyártó Windows Phone 8 rendszer köré épülő okostelefonjai. Az evleaks jóvoltából azonban nem titok már, hogy milyen külsőt kaptak a jövevények, hiszen napvilágra került két sajtófotó, melyeken a Nokia Lumia 820 és Lumia 920 PureView látható.

Ahogy várható volt, az egyik modell - a Lumia 920 PureView - a gyártó veszteségmentes nagyítást kínáló PureView Pro képalkotási technológiáját is tartalmazza, igaz, a vékonyabb kialakítás miatt az csak egy kisebb felbontású, 12-16 megapixeles kamerával párosul a 808 PureView-ben látott, 41 megapixeles egység helyett. Mint a fotón is látható, a Lumia 920 a "gyengébb" kameráért cserébe nem csak fogyott, hanem vonzóbb, az N9-re, Lumia 800-ra és Lumia 900-ra hajazó külsőt is kapott. A csúcsmodell az eddigi információk szerint minimum 4,5 hüvelykes HD érintőképernyőt kap. Nagyon várjuk, hogy lelepleződjenek a masina egyéb tulajdonságai, addig is gyönyörködhetünk a róla készült sajtófotóban.

Nokia Lumia 920 PureView

 

A Lumia 920 mellett egy ultravékony, 4,3 hüvelykes WVGA (800 x 480 pixel) megjelenítővel szerelt, középkategóriás WP8 mobilt is be fog mutatni a Nokia. A Lumia 820-ról van szó, melynek már finoman lekerekített sarkai is arról árulkodnak, hogy visszafogottabb tudást kapott a szögletesebb kialakítású Lumia 920 csúcsmodellnél. A telefonnal vélhetően a fiatalokat kívánja megérinteni a Nokia, hiszen rengeteg színben megvásárolható lesz - így biztosítva a lehetőséget az önkifejezésre.

Nokia Lumia 820

 

Neked melyik újdonság tetszik jobban?

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza