Lumia 620 - Alacsony ár és Windows Phone 8

Kütyü Magazin - 2012. december 5.

A Nokia bemutatta legolcsóbb Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készülékét. A zászlóshajónak számító Nokia Lumia 920 és a középkategóriás Nokia Lumia 820 készülékek mellé most érkező Nokia Lumia 620 okostelefon fiatalos vonzerejéről többek között az új dizájn gondoskodik.

A Nokia Lumia 620 feltűnően színes megjelenéssel és különleges textúrával büszkélkedhet. A készülék polikarbonát hátlapját egy különleges eljárással úgy alakították ki, hogy annak alapszínére egy második áttetsző színréteget vittek fel ezzel elegyítve az egyes színeket, így a hátlap feltűnő, kétszínű hatást kelt. A kétszínű cserélhető hátlap hétféle színváltozata között mindenki megtalálja a stílusához leginkább illő variációt.

„Folytatjuk stratégiánk megvalósítását, hogy minél több új felhasználót és piacot hódítsunk meg – fogalmazott Jo Harlow, a Nokia Smart Devices ügyvezető alelnöke. – Az innovatív dizájnnak, a legújabb Windows Phone 8 szoftvernek, valamint a Nokia olyan saját fejlesztéseinek köszönhetően, mint a Nokia Lencsék, a Nokia Térképek vagy a Nokia Music, a Nokia Lumia 620 készülék egy valóban versenyképes okostelefon, megfizethető áron”.

 

 

A Nokia Lumia 620 készülék számos, a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 okostelefonokból jól ismert tulajdonsággal rendelkezik, így például 5 megapixeles fő- és VGA előlapi kameráját ugyanolyan egyedülálló kameralencsével szerelték fel. A Cinemagraph alkalmazás lehetővé teszi, hogy egyszerű animációkat adjunk fényképeinkhez, míg a Smart Shoot több fotót felhasználva készíti el a tökéletes képet, miközben a felesleges tárgyakat is eltűnteti a fényképről.

A Nokia Lumia 620 hozzáférést biztosít a világ legjobb térképes és helymeghatározó szolgáltatásaihoz, azaz a Nokia Térképek, a Nokia Autóval, a Nokia Közlekedés, valamint a különleges Nokia Városnéző alkalmazásokhoz. A Nokia Városnéző applikáció a kamera keresőjét használva, az épületeken jelenít meg információt a környékről.

A zeneszámok közti egyszerű böngészés jegyében a Nokia Music határtalan zenei élményt kínál reklámok, regisztráció és előfizetés nélkül, lehetővé téve a letöltött zeneszámok offline-módú hallgatását is.

A Nokia Lumia 620 okostelefont az NFC támogatásnak köszönhetően egyszerűen párosíthatjuk olyan NFC-képes eszközökkel, mint a JBL PlayUp hordozható hangfal. A nyílt és biztonságos NFC kapcsolat egyúttal lehetővé teszi, hogy tartalmakat osszunk meg és fogadjunk kompatibilis eszközök csatlakoztatásával, vagy biztonságos fizetési tranzakciókat bonyolítsunk le a Windows Phone 8 rendszer Pénztárca alkalmazásával.

A Windows Phone 8 operációs rendszert futtató Nokia Lumia 620 egy sokkal személyesebb okostelefon-élményt nyújt. A változtatható élő csempék a kezdőképernyőre tűzve informálják a Nokia Lumia 620 készülék tulajdonosát az újdonságokról. A Kapcsolatok (People Hub) alkalmazás több névjegyzékből és közösségi oldalról gyűjti egy helyre a felhasználó adatait, kapcsolatait, megkönnyítve ezzel a barátokkal való kapcsolattartást és az ismerősök csoportosítását, vagy az úgynevezett privát szobák létrehozását, ahol a felhasználó csak az oda meghívott ismerőseivel oszthat meg különböző tartalmakat. Az „Én Csempe” (Me Tile) segítségével a felhasználó megoszthatja, hol tartózkodik éppen, vagy mi jár a fejében, beállíthatja csevegési állapotát és ellenőrizheti a vele kapcsolatos újdonságokat akár a Facebook-on, LinkedIn-en vagy a Twitter-en. A Windows Phone 8 operációs rendszer tartalmazza a Microsoft Office csomagot, az Xbox Live szolgáltatást, egy 7GB-os, ingyenes SkyDrive felhőalapú tárhelyet, és biztonságosabb, gyorsabb internetezést tesz lehetővé az Internet Explorer 10 böngészővel.

Mindezeket a képességeket és funkciókat a Qualcomm Snapdragon S4 Plus processzor biztosítja.

A Nokia Lumia 620 készülék lime zöld, narancssárga, fukszia, citromsárga, ciánkék színekben valamint feketében és fehérben lesz elérhető. A készülék becsült kiskereskedelmi ára adók és támogatások nélkül 249 dollár lesz. A Nokia Lumia 620 okostelefont 2013 januárjától lehet majd megvásárolni, először Ázsiában, majd Európában és a közel-keleti országokban, később pedig várhatóan világszerte.

 

Nokia Lumia 620 - Főbb jellemzők

- Windows Phone 8 operációs rendszer

- 3,8 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású ClearBlack TFT kijelző

- 1GHz-es, kétmagos Qualcomm Snapdragon S4 processzor

- 1300mAh kapacitású akkumulátor

- 5 megapixeles hátlapi kamera LED vakuval, VGA előlapi kamera

- 512MB RAM, 8GB belső tárhely, 7GB SkyDrive online tárhely

 

Vissza