4K kijelzős mobilon dolgozik a Samsung?

Czipperer Dia - 2015. január 20.

Pletykák kaptak szárnyra, miszerint a dél-koreai Samsung egy 4K kijelzős mobilon munkálkodik. Ha ez igaz, kérdéses, hogy milyen készülékről van szó, ugyanis az S6 kapcsán még csak a 2K, illetve a QHD megjelenítőt emlegetik.

Szinte folyamatosan a készülőben lévő telefonoktól hangos a Samsung háza tája. Az esetek nagy részében bejönnek a számítások, ám vannak olyan merész állítások is, amelyek egyelőre még váratnak magukra. Könnyen lehet, hogy a most szárnyra kapott hír is az utóbbi táborba tartozik. 

Több nemzetközi technológiai oldalon is megjelent a hírt, miszerint a dél-koreai technológiai vállalat legújabb, készülőben lévő telefonja ütős kijelzőt kaphat. Nem, nem a QHD-ra gondolunk és a sokak emlegetett Galaxy S6-ra. A szárnyra kapott hírek szerint 4K kijelzős mobilon dolgozik a vállalat.

A Galaxy S6-ról már viszonylag sok mindent tudni vélnek a szakemberek, többek között 4 gigabájt RAM-ot és a lehajló kijelzőt is rebesgetik. 4K-ról azonban szó sincs, helyette nagyrészt QHD (2560 x 1440) felbontást jósolnak a mobilnak

Viszont, ha nem az S6, akkor milyen titokzatos mobil lapul a Samsung tarsolyában? Nos, ha analógián alapuló gondolkodásunkat vesszük alapul, akkor a Galaxy Note 5 tűnik evidensnek – amiről már több pletykát is hallhattunk –, miután elődje már 2K (2048 x 1080) megjelenítővel dobbantott a tavalyi IFA-n. Ám az is lehet, ha valóban lesz ilyen eszköz a közeljövőben, hogy egy teljesen új eszközről van szó. 

Az SM-Z6400-as modellszámú, egyelőre ismeretlen eszköz 4K kijelzője állítólag 2160 x 3840 pixeles felbontást kap. A prémium képélményhez igazodik majd az eszköz hardverfelszereltsége, mint például a 64 bites Snapdragon 810-s processzor. És innen már egyáltalán nem merész azt állítani, hogy a készülék 4K videórögzítésre is alkalmas lesz – persze szigorúan a pletykák tükrében. 

A Geeky-Gadgets már ezt az analógiát is továbbfejlesztette, ugyanis már a Galaxy S6-ról is pletykálják a 2K felbontást. Így az is lehet szerintük, hogy a telefon egy továbbfejlesztett változatáról van szó.

 

 

Kép: youtube.com

Vissza