4GB RAM-mal jön a Galaxy S6?

Farkas Norman - 2015. január 20.

A friss hírek szerint nem 3, hanem 4 gigabájt RAM kerülhet a Samsung hamarosan debütáló zászlóshajójába, amelyből állítólag egy „Edge” változat is készül majd, aminek kijelzője a készülékház mindkét oldalára lehajlik.

Bár eddig arra gyanakodtunk a benchmark tesztek és a pletykák nyomán, hogy 3GB RAM kerül a dél-koreai gyártó következő nagyágyújába, a Galaxy S6-ba, a pénzügyi szektorban végzett elemzésekre hivatkozó koreai média szerint a legújabb trendeknek megfelelően 4GB operatív tárral ékezik a csúcsmobil.

Valójában nem lenne meglepő, ha néhány friss zászlóshajóhoz (pl. Xiaomi Mi Note Pro, Asus Zenfone 2) hasonlóan a Samsung üdvöskéje is 4GB RAM-ot tudhatna magáénak, hogy a megszokott módon az élmezőny csúcsán foglalhasson helyet ütős hardverével. Az is könnyen előfordulhat, hogy elődeitől nem idegen módon többféle változatban kerül piacra a Galaxy S6, s egyikben 3GB, másikban pedig 4GB RAM teljesít majd szolgálatot. Ha ezt a termékstratégiát követi a Samsung, akkor könnyen előfordulhat, hogy az egyes régiókban csak az egyik készülékverzió lesz elérhető.

Érdekesség, hogy egy friss jelentés szerint a Galaxy S6-ból készül egy SM-G925 modellszámú „Edge” kiadás is, ami a Galaxy Note Edge-hez hasonlóan a készüléktest oldalára lehajló kijelzővel rendelkezik. Ha hihetünk a forrásoknak, a Note Edge-től eltérően az S6 Edge megjelenítője nemcsak az egyik, hanem mindkét oldalra lenyúlik, s így még a szeptemberben leleplezett óriásmobilnál is izgalmasabb külsővel dicsekedhet.

 

 

A kijelző lehajló részei természetesen nem csak dizájnelemek, komoly funkcionalitással bírnak. A Note Edge esetében például gyors hozzáférést kínálnak a Yahoo News híreihez és pénzügyi információihoz, az S Health apphoz és az értesítésekhez is. A Galaxy S6 Edge-ben ez a kör bővülhet a Samsung App Store-ból letöltött alkalmazások gyorsindításával és további hasznos funkciókkal is.

A Galaxy S6 és a Galaxy S6 Edge hivatalos bemutatójára a várakozások szerint március elején, a Mobile World Congressen kerül sor.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza