Két vadonatúj Philips monitor játékosoknak

Kütyü Magazin - 2020. július 2.

Az MMD  bemutatja két új Momentum monitorát, amelyek közül az egyik a Bowers & Wilkins vállalattal együttműködésben született meg.  Az 558M1RY 55 hüvelykes (139,7 cm)  méretével a piacon a legnagyobb konzoljátékra optimalizált monitor, míg a 278M1R egy esport célra tervezett 27 hüvelykes (68,6 cm) modell. 

Az 558M1RY 4K UHD felbontással, akár 120 Hz frissítési rátával, a Bowers & Wilkins által kifejezetten erre a célra tervezett hangszórókkal, és az Ambiglow funkcióval, amely körbeveszi a képernyőt, egy teljesen új dimenzióba helyezi át a játékot. A 278M1R ez első olyan Philips monitor, amelynek tervezésekor kifejezetten az esport játékosokra koncentráltak: 27 hüvelykes, és HDR Ready.

Az 55 hüvelykes modell 2020 júniusától, míg a 27 hüvelykes 2020 júliusától lesz elérhető.

A legimmerzívebb monitor a piacon

Az 558M1RY egy valódi all inkluzív megoldás az immerzív játék és szórakozás szolgálatában.  A 3 oldalon Ambiglow világítással rendelkező 55 hüvelykes képernyőnek köszönhetően a játékosok teljesen elmerülnek a játékaikban. A monitor UltraClear 4K UHD felbontásával, 3840 x 2160 pixeles és DisplayHDR 1000 képernyőjével kápráztat el.  A HDR Game, HDR Movie, HDR Photo és a HDR személyes üzemmódokkal a felhasználók saját igényeik szerint állíthatják be a HDR funkciót, vagy akár teljesen ki is kapcsolhatják azt.

A 4000:1 statikus kontrasztaránynak köszönhetően mély tintaszínű feketékkel és lenyűgöző színekkel gyönyörűen jelennek meg a játékok, a TV műsorok és a filmek. Az alacsony input lag révén a játékosok minimális késéssel kapnak vizuális visszajelzést, a 60 – 120 Hz képfrissítési sebesség (a használt porttól függően) és az AMD FreeSync funkció szakadozásoktól és mozgási elmosódásoktól mentes képet biztosít.

Az 55 hüvelykes modell az innovatív dizájnáról és hangmérnöki teljesítményéről híressé vált brit hangszóróvállalat, a Bowers & Wilkins által tervezett hangszóróval érkezik. A hangszórósor be van építve a monitorba, így a felhasználó a csatlakoztatást követően azonnal használhatja is azt. A hangszóró 40W teljesítménnyel, 2.1 csatornás hangrendszerrel (Channel Sound System), DTS hangzással, és 50Hz és 20kHz közötti frekvenciatartománnyal rendelkezik. A modell gémerek számára készült számos audio üzemmóddal is rendelkezik, ilyenek a Sport & Racing, az RPG & Adventure, az Action valamint a Movie, a Music és a személyes üzemmód.

Az immerzív Ambiglow technológia halo effektust hoz létre a monitor körül amellyel megnöveli a képernyőt és a felhasználók teljesen elmerülhetnek a játékban. Az Ambiglow technológia feldolgozza a beérkező tartalmakat és ehhez illeszkedő fényt bocsát ki a monitor körül. Az 558M1RY modellen az Ambiglow 3 oldalon helyezkedik el, így minden korábbinál jobban magával ragadja a felhasználókat. 

Philips Momentum 55 hüvelykes, konzol gaming monitor, 4K UHD, DisplayHDR 1000, 60-120Hz, 4 ms válaszidő (Grey to Grey), Input Lag 2.5ms HDMI-n és 1.5ms  DP-n keresztül, Adaptive-Sync és Bowers & Wilkins hangzás

 

Egy konzolhoz optimalizált monitor, amelyet versenyjátékhoz terveztek

A 278M1R a Philips monitorok közül az első olyan modell, amelyet az esport versenyek, ezen belül is az FPS, az Action vagy a Racing játékok számára terveztek. 27 hüvelykes kompakt méretével a 278M1R a termékpaletta kisebb monitorai közé tartozik és egy 130 mm-es, állítható magasságú, -5/20°-ban dönthető és +-33°-ban forgatható lábazatot kapott, amey révén a szem kényelme érdekében egyszerűen beállítható. A Philips monitorok jellegzetessége, az Ambiglow a monitor mind a négy oldalán megtalálható, így a modell minden gémer felszerelésének stílusos központi elemeként jelenhet meg. 

A 4K felbontású, 60 Hz képfrissítési sebességű és alacsony input lag-gel rendelkező 278M1R modell kifejezetten a versenyjátékosok igényeit szem előtt tartva született meg. A felhasználó cselekvése és a képernyőn megjelenő eredmény közötti minimális késés folyékony játékélményt eredményez és villámgyors visszajelzést ad a játékosoknak, amely így versenyelőnyhöz juttatja őket. 

A 278M1R két HDMI 2.0 portja lehetővé teszi több forrás csatlakoztatását és a hang a DTS Sound hangszórókon keresztül sugározható (5W x 2).

 

Philips Momentum 27 hüvelykes konzol gaming monitor 4K UHD felbontással, HDR Ready, 60 Hz, Adaptive-Sync és DTS Sound

 

Mindkét monitor minden specifikációja úgy került kialakításra, hogy a lehető legjobban illeszkedjen nem csupán az aktuális konzolokhoz, de a jövőbeli új konzolgenerációkhoz is. Az 558M1RY modell 2020 június végétől lesz kapható 1299 € ajánlott kiskereskedelmi áron, míg a 278M1R modell július végétől lesz elérhető 449 € ajánlott kiskereskedelmi áron.

Vissza