Lezárult a felvásárlás, indul az MS-kype

forrás Prim Online - 2011. október 14.

Bár a Skype májusban bejelentett felvásárlását néhány országban vizsgálja még az illetékes versenyügyi hatóság, az Európai Unió versenyjogi végrehajtó szerve, az Európai Bizottság 2011. október 7-dikén engedélyezte az akvizíciót, így a Microsoft joggal tekintheti mostantól a Skype-ot saját szolgáltatásának, és a felvásárlást lezártnak.

A Microsoft és a Skype felügyelőbizottsága még 2011. május 10-én egyezett meg arról, hogy a Microsoft 8,5 milliárd dollárért megvásárolja a VoIP-szolgáltatásokkal világelsőséget szerzett társaságot a Silver Lake vezette befektetési csoporttól. Az önálló Skype divízió élére a vállalat eddigi vezérigazgatója, Tony Bates kerül.

 

„A Skype egy nagyszerű termék és márka is egyben, amelyért emberek milliói rajonganak az egész világon. Nagyon várjuk, hogy megkezdhessük a közös munkát a Skype-al, és új útjait találhassuk meg a családtagok, barátok és munkatársak kommunikációjának” – mondta Steve Ballmer, a Microsoft Corp. elnök-vezérigazgatója.

 

A Skype önálló divízióként fog működni a Microsofton belül, amelynek az élére Tony Bates, a Skype eddigi vezérigazgatója kerül közvetlenül Steve Ballmer beosztottjaként. A Skype üzletág továbbra is a jelenlegi formában, a jelenlegi termékekkel szolgálja ki a felhasználókat, hosszabb távon azonban mélyebben is integrálódik a Microsoft termékpalettájába. A Skype alkalmazottai a már meglévő telephelyeken folytatják a munkát egyebek mellett Észtországban, Csehországban, Oroszországban, Svédországban, az Egyesült Királyságban, Luxemburgban, Japánban, Szingapúrban, Hong Kong-ban és az Egyesült Államokban.

 

A Microsoft és a Skype tudásának egyesítésével lehetővé tehetjük, hogy a fogyasztók és a cégek új útjait találják meg a kommunikációnak. Ennek révén felgyorsíthatjuk a Skype céljának, a napi egymilliárd felhasználónak az elérését” – hangsúlyozta a célokat Tony Bates.

 

A 2003-ban alapított Skype-ot 2005 szeptemberében vásárolta meg a világ legnagyobb aukciós portálját üzemeltető eBay, 2009 novemberében pedig a Silver Lake befektetési csoport tulajdonába került. A Skype az elmúlt években lenyűgöző fejlődésen ment keresztül, hiszen új termékeket és bevételi csatornákat alakított ki, stratégiai felvásárlásokat hajtott végre, megszerezte a P2P-hálózatához kapcsolódó szellemi tulajdonjogokat, és mindeközben kiváló vezetői csapatot épített fel.

 

A Skype eladását levezénylő, Silver Lake által vezetett befektetői csoporthoz tartozik még az eBay International AG, a CPP Investment Board, az Europlay Capital Advisors-szal partnerségben a Joltid Ltd. és Andreessen Horowitz.

 

 

Vissza