Idén érkezik a Samsung ívelt kijelzős AiO PC-je

Czipperer Dia - 2015. január 2.

A Samsung neve az ívelt tévék piacán már nem ismeretlen. A gyártó most egy újabb területen teszteli az újdonságot: hamarosan egy ívelt kijelzős all-in-one PC-t dobnak piacra.

Idén mutatkozik be a nagyközönségnek a Samsung legújabb AiO (all-in-one) PC-je, amelyet ívelt megjelenítővel szereltek fel. A tévék területén már ismert újdonság egy kicsit szokatlannak tűnik a számítógépek frontján, hiszen a felhasználó jóval közelebb ül a képernyőhöz, így kevésbé érződik az ívelt kialakítás előnye, azonban a vállalat lát potenciált ebben a területben is.

Az ATIV One 7 névre hallgató PC 27 hüvelykes, ívelt képernyővel felvértezve érkezik. A Mashable újságírója, Pete Pachal személyesen is kipróbálta már az ívelt kijelzős élményt, hiszen monitorok már vannak a fronton. Elmondása szerint hamar megszokta a kialakítást, és nem tapasztalt problémát a használat során. Ugyanakkor szerinte különösen fontos, hogy a monitort a megfelelő magasságban helyezzük el, nehogy az ívelt megjelenítés torzítsa a látványt.

Ami meglepő, hogy az ATIV One 7 nem kapott érintőkijelzőt: ez manapság szokatlan a fogyasztói PC-k tekintetében. A Full HD megjelenítést biztosító eszközt 10 wattos Dolby Sound Effectsszel ellátott sztereó hangszórókkal szerelték fel, amely térhatású hangzást biztosít a játékoknál, zenéknél egyaránt. A vállalat tehát első körben nem kísérletezik a 4K megjelenítéssel.

Ha a PC ki van kapcsolva, a Bluetooth Music Play 3.0 lehetővé teszi, hogy zenéket az okostelefonra küldjük át, és ott játsszuk le. A többi ATIV PC-hez hasonlóan pedig  SideSync szoftverrel is ellátták, amely lehetővé teszi a telefon irányítását a számítógépen keresztül. Megjeleníti az eszköz kijelzőjét, és hívásokat fogadhatunk, indíthatunk, illetve üzenetet is küldhetünk.


A rendszer meghajtásáról egy Intel HD Graphics 5500 grafikus kártyával támogatott Intel Core i5 processzor gondoskodik. Az eszköz 8 GB memóriát és 1 TB-os beépített tárolót kapott. Két USB 2.0 porttal, valamint két USB 3.0 porttal és egy SD kártya hellyel rendelkezik.

Az ATIV One 7 2015 telén kerül a boltok polcaira 1300 dolláros áron.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza